Kevät oli mahtava, lunta, pakkasta ja aurinkoa. Mun mielestä näin sen pitäisi ollakkin. Koska kelit pitivät meitä hyvänä oli vanhalle harrastukselle, lumilautailulle järjestynyt taas aikaa.
En ole muutamaan kauteen päässyt laudalle, tekemistä on ollut paljon ja olen kokenut, että minua tarvitaan enemmän kotona, kuin rinteessä.
Seison vauhdinoton huipulla, jännittää, polvet on hyytelöä, sydän jyskyttää, näen mistä kohti pitää antaa mennä että vauhti on sopiva pienen boksin ylittämiseen, moni tekee hienoja temppuja. Ne ketkä tietävät Talman, tietävät myös että se mäki ei ole järin suuri, eli korkeuseroista jännitys ei johdu.
Seuraavaksi on mun vuoro, liu’utan lautaa vielä vähän alaspäin, jonka jälkeen aloitan laskun kohti hyppyriä, vielä pieni jarrutus, hyppyrin nokka, lyhyt lento ja pystyssä ehjänä alas! Ensimmäinen hyppy vuosiin, tämähän meni hyvin. Itseasiassa, fiilis on kuin taukoa ei olisi ollutkaan.
Omat treenit
Omalta kohdaltani treenit sujuvat letkeämmin, kun muistaa mitä kaikkea se mahdollistaa. Myönnän kyllä, että on myös kiva huomata, että välillä sarjoihin voi lisätä painoja, mutta suurempi vaikutus on sillä miten miten jaksan arjessa.
Pidän penkkipunnerruksesta, liikettä sinänsä en suoraan tarvitse arjessa, mutta kaikkea mihin se kohdistuu, käytän päivittäin. Samoin leuanvedot, maastaveto, kyykyt, erilaiset punnerrukset ja nostot.
Lähtökohtaisesti kyykkyjä lukuunottamatta, suoraan liikettä ei useinkaan arjessa tarvitse, mutta ne vaikuttavat suoraan siihen miten arki rullaa. Kauppakassit pitää kantaa, voi leikkiä lasten kanssa, nostella, pyörittää, kantaa, heiluttaa. Rappusia tulee vastaan joka nurkassa, niistä pitää selviytyä. Me asutaan kolmannessa kerroksessa, välillä on koira, lapsi ja kauppakassit yhtäaikaa matkassa, poika hartioille, kauppakassit käteen ja koira kulkee hihnassa. Olen seurannut liikkumistani ja huomannut, että keskiarvoisesti minulle tulee pelkkiä kerrosnousuja keskimäärin 14 kerrosta vuorokaudessa.
Arkiliikkuminen
Arkiliikkuminen on hyvä lisä, mutta se ei yksin riitä. Kropalle täytyy antaa ärsykkeitä, jotta se pyrkii vahvistumaan ja sitä kuntosaliharjoittelu tarjoaa. Salilla täytyy uskaltaa käyttää painoja, joita vaihtelevasti on tarpeeksi vaikeata liikuttaa, jotta haluttu ärsyke saadaan aikaan. Nykyään minulle ei ole ongelma, jättää treeniä väliin, jos tiedän että olen menossa tekemään jotain mihin kyseinen treeni saattaisi vaikuttaa negatiivisesti. Esim. kova jalkatreeni aamulla ja illalla laskemaan, ei kuulosta hyvältä kombinaatiolta. Tosin treenin voi tehdä kevyesti, valmistavasti siten, että jalkoihin jää vielä paukkuja sitä varten miksi treenaat.
Treenaatko, että olisit väsynyt ja kykenemätön tekemään rakastamiasi asioita, vai siksi että olisit entistä energisempi, vahvempi ja parempi – niissä asioissa, joita haluat tehdä. Kuntosaliharjoittelu on kivaa, siitä saa nautintoa, mutta motiivit treenata on usein vähän hakusessa.
Miksi ja miten sinä treenaat?
Viimeisein laskukerran jälkeen totesin: ”Kyykkään, että jaksan tehdä asioista joista saan entistä enemmän virtaa ja joissa haluan kehittyä, kyykkään että jaksan ja pystyn laskemaan!”
Meillä TFW:llä keskitytään nimenomaan siihen, oman treenin jälkeen ollaan energisiä, hymyillään ja jaksetaan vielä kannustaa kaveria.
Treenin laatu ei määrity sillä, kuinka poikki olet harjoituksen jälkeen ja jaksat nippanappa vaihtaa kengät kotimatkaksi. Treenin laatu määrittyy sillä että tiedät tehneesi olosuhteisiin nähden päivän parhaasi ja sinulla on vielä energiaa loppupäiväksi! Ota tästä energiat haltuun ja varaa ilmainen testitunti!
Aurinkoa ja energiaa kesään!
Coach Santtu